2. Hajótúra a Bodrogon a Tokaji borok és történelmi emlékhelyek jobb megismeréséért.

A hajótúra a Hegyalján kanyargó Bodrog folyóról élvezhető csodálatos panoráma mellett, a tájegység két páratlan értékű nevezetességéhez, a méltán világhírű borok és a számunkra nagyon fontos történelmi emlékhelyek jobb megismeréséhez biztosít nem szokványos kereteket. A három jelentős idegenforgalmi érték bármelyikének megléte már indokol egy kirándulást erre a vidékre, de mindhárom egyidejű jelenléte, páratlan, élményekben dús kalandokat ígér. Egyben jellemző példája annak, hogy a gondtalan, teljes kikapcsolódást jelentő pihenés nem zárja ki, a szellem és lélek egyidejű épülését.

Létszám: 10fő max.

Időtartam: 6nap

Útvonal: A Bodrog teljes hossza

  1. nap:  a tokaji behajózás után indulás Sárospatak irányába a Bodrogon. Bodrogkeresztúr környékén partraszállást hajtunk végre, melynek célja egy pincészet, amely kóstolással egybekötött szakmai igényességgel vezetett borkóstolást jelent. Erre az aktusra azért van szükség, hogy a résztvevők most essenek túl azon az alap kiképzésen amely lehetővé teszi a tokaji borok kóstolásának kellő kultúráját és a későbbiekben elénk kerülő borokat ne ostoba borisszaként kóstolgassák az igényes érdeklődők. A kiképzést követően tovább indulunk és a 20 fkm környékén egy gyönyörű fekvésű pinceteraszon kamatoztatjuk a frissen tanultakat, estebéddel egybekötve. 
  2. nap: a fedélzeten  elköltött reggeli után indulás Sárospatakra. A város számtalan történelmi emlékhelye és borpincéje között a nem helyi érdeklődőknek szükségük van egy helyi idegenvezetőre, akinek a segítségével tartalmas, értékes programot tudnak végrehajtani a sétáló túrizmustól a tematizált, szakmai túrizmusig. Így a mindenkori igényeknek megfelelően tudják tölteni a napot, megismerve ezt a magyar történelemben fontos helyet elfoglaló várost és környékét.
  3. nap: a fedélzeten elköltött reggeli után, indulás Felsőberecki felé, ahol az előző naphoz hasonlóan, szakmai idegenvezető segítségével Sátoraljaújhely és környéke gazdag történelmi, irodalmi és borászati nevezetességeit ismerhetjük meg, ami a Zemplén Levéltártól a most épített Kalandparkig garantálja minden érdeklődő kíváncsiságának kielégítését.
  4. nap: a reggeli órákban tovább indulunk Bodrogszerdahely irányába. A mai nap az idegenforgalmilag még nem túlságosan ismert vizeken haladunk a szép és különleges hangulatot árasztó zempléni tájon. A folyó környezetének, településeinek és a történelmi emlékeinek fakultatív megtekintése jelenti a napi programot.
  5. nap: a kirándulás és a Bodrog legtávolabbi pontján eltöltött reggeli után indulunk Sárospatakra, ahol az esetlegesen, idő hiányában kimaradt látnivalókat –amik jócskán vannak -, lehet még bepótolni a nap hátralevő részében.
  6. nap: a kényelmes reggelit követően indulunk a kiinduló helyünk felé, közben egy pincelátogatással fejezzük be a Hegyalja és az Alsó és Felső Bodrog-köz megismerését szolgáló vízitúránkat, azzal a megnyugtató tudattal, hogy sokkal többet tudunk erről a nem kiemelt, de gyönyörű és értékes turisztikai célpontról. Délután megérkezés Tokajba, kihajózás.

További információk a 00 36 20 9564 771 telefonszámon ill. az info@fidi.hu címen állnak rendelkezésre.